Buencamino elämysvaellukset

testilogo2

Espanjan Aurinkorannikko tarjoaa loistavat mahdollisuudet elämysvaelluksille ympäri vuoden suotuisan ilmaston johdosta. Aurinko paistaa 320 päivää vuodessa. Valittavana on jyhkeitä vuoristoreittejä huikeilla näköaloilla, meren rantaa tai vesi vaelluksia raikkaissa jokiuomissa. Vaelluksia voi tehdä yksin, pariskuntana tai ryhmässä. Sopii myös työyhteisöille kehittämispäivän tai työhyvinvointipäivän muodossa. Ota yhteyttä, niin suunnittelemme juuri sinulle sopivan elämysvaelluksen.

kirjankansi

Olé-kustannus on julkaissut Petteri Sveinsin ja Rami Kääriäisen kirjoittaman “Buen Camino, elämysvaellukset Costa del Solilla” -opaskirjan.

(Lehtijuttu on julkaistu: SE-suomalainen Espanjassa -lehden numerossa 22.9.2015) teksti: Eeva-Maria Hooli
Espanjan Aurinkorannikko tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet elämykselliseen vaeltamiseen. Sääolosuhteet ovat mitä parhaat ja alueen luonto henkeäsalpaavan kaunista.

  • Halusimme rohkaista ihmisiä lähtemään liikkumaan, riippumatta iästä, sukupuolesta ja fyysisestä tai psyykkisestä kunnosta. Liian moni täällä näkee vain hotellin ja rannan välisen alueen, Sveins ja Kääriäinen kertovat.

“Buen Camino, elämysvaellukset Costa del Solilla” -opaskirja sisältää 15 helppoa tai keskivaikeaa reittiä, joiden seuraaminen on vaivatonta – kiitos karttojen, jotka on liitetty jokaisen reitin oheen. Kirja sopii perusoppaaksi sekä aloittelijoille että kokeneemmille vaeltajille. – Eksyimme olemassa olevien oppaiden kanssa riittävän monta kertaa, jolloin syntyi idea kirjasta. Päätimme kirjoittaa kirjan, jonka avulla löytää helposti reittien lähtöpisteisiin, pysyy reitillä ja löytää perille, miehet kertovat. Parivaljakon harrastus, vaeltaminen, innoitti heidät yhteiseen projektiin eli opaskirjan tekemiseen. Kirjoittajien mukaan vastaavaa opasta ei ole aiemmin julkaistu.

  • Kirja ei ole pelkästään vaellusopas reiteistä, vaan siinä on kaikki perustieto vaeltamisesta Aurinkorannikolla, esimerkiksi varusteet ja valmistautuminen. Kirjassa on myös kuvattu elämysvaeltamisen psyykkisiä ja sosiaalisia vaikutuksia, sekä fyysistä kuormitusta fysioterapian näkökulmasta.

Tekijät ovat itse testanneet kaikki reitit, ja kirjan reittejä laatiessaan he ottivat huomioon myös ikääntyvät ja liikuntarajoitteiset henkilöt.

  • Ammattimme kautta meille molemmille on tullut paljon esiin seikka, että, jos ihmisellä on toimintakykyä haittaavaa sairautta tai kipua, he kokevat, että esimerkiksi vaeltaminen on heille mahdotonta. Me taas olemme huomanneet, että mieli on vain rajoittava tekijä ja esimerkiksi liikuntarajoitteisille on tarjolla todella paljon erilaisia mahdollisuuksia liikkua, niin vuoristossa, kuin meren läheisyydessäkin, jos uskaltautuu lähtemään rantakatua pidemmälle. Kirjassa on muutamia esimerkkejä, mutta vaihtoehtoja löytyy ohjattuna paljon.

Sveins ja Kääriäinen järjestävät räätälöityjä retkiä asiakkaan toiveiden mukaan. – Kirjan nimi Buen Camino johtaa juurensa Santiagon vaellusreitiltä, jossa vaeltajat toivottavat toisilleen hyvää vaellusta juuri näillä sanoilla, miehet kertovat. Buen Camino -kirjaa voi jo tilata Olé-kustannuksesta. Hinta on 25,- euroa (+ postituskulut).

kirjailijat

Vaellusopas Buen Camino on ilmestynyt

Olé- kustannus on julkaissut vaellusoppaan, jonka avulla elämysvaelluksista kiinnostuneet voivat tutustua Aurinkorannikon vaellusreitteihin. Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin 3.11.-15 Hemingway Bookshopissa Fuengirolassa. Kirjan ovat kirjoittaneet Petteri Sveins ja Rami Kääriäinen. “Buen Camino, elämysvaellukset Costa del Solilla” on 112- sivuinen, kätevän kokoinen opas, jonka avulla vaeltaminen on helppoa aloittaa. Kirja soveltuu myös perusoppaaksi kokeneemmille vaeltajille.

Kirja on saatavilla Olé- lehden toimituksesta ja sen voi tilata myös nettisivun www.olekustannus.com kautta, sähköpostitse osoitteella tilaajapalvelu@olekustannus.com
Vaelluskirja Buen Camino on Fuengirolassa myynnissä myös Hemingway Bookshop- kirjakaupassa hintaan 25,00 €.

Halutessasi voit myös tilata itsellesi ohjatun elämysvaelluksen sähköpostilla: petteri@sveins.fi

julkistus

Tietoa meistä

Sveins Consulting Oy on 2001 perustettu perheyritys. Joka on erikoistunnut sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen ja kehitystyöhön.